Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

SIILO-KANAVAN VIDEOSARJOJA 

KKE – keskustellaan kulttuurista ja elämästä
on keskusteluohjelma, jossa tuodaan esille eri kulttuurin kentän toimijoita, toteutustapoja sekä ihmisiä näiden takaa.


KERRON on sarja, jonka tarkoitus on tuoda ihmisten kokemuksia esille, jotta ymmärtäisimme paremmin toinen toisiamme.


EVENT STALKER
sarjassa piipahdetaan erilaisiin alueellisiin tapahtumiin ja kuullaan niissä vierailevien ihmisten ajatuksia.


SIILO-KANAVAN VLOGIT
sarjassa näytetään vlogeja. Aiheet ja tekijät voivat vaihdella laidasta laitaan, sillä Siilo-kanavalle vlogeja voi tuottaa melkeinpä kuka vain. 

SIILO-KANAVA LIVE! on suoria lähetyksiä taiteen ja kulttuurin ääreltä.

SIILO-KANAVAN VIDEOT

Siilo-Kanava live! 
Ruotomieli: 
Livestream - Treenit

Esitetty keskiviikkona 17.6. klo 19

Ruotomieli livenä suorana suoraan bändin päämajasta. Mukana uusia ja vanhoja biisejä sekä maistiaisia tulevasta rockoopperasta storytellers-hengessä tarinoiden. Ruotomieli on vuonna 1999 perustettu oululainen rockbändi, joka on julkaissut kahdeksan albumia.

Kerron - Saavutettavuus verkossa

Markku Tallila sokeutui seitsemän vuotta sitten. Tässä Kerron -ohjelman jaksossa Tallila kertoo kokemuksiaan digitaalisesta esteettömyydestä eli saavutettavuudesta sekä mihin asioihin meidän on kiinnitettävä huomiota sähköisiä palveluita käytettäessä, suunniteltaessa ja toteuttaessa.
Jakso on toteutettu yhteistyössä Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hankkeen kanssa.

Esitetty sunnuntaina 17.5. klo 19 

Mike Alves on Oulussa asuva muusikko, jonka juuret ovat Portugalissa. Maanantaina aamuyön tunteina tulee kuluneeksi kolme vuotta muusikko Chris Cornellin kuolemasta, joka tunnettiin bändeistä Soundgarden, Temple of the Dog ja Audioslave. Siilo-kanavan live on kunnianosoitus Cornellin uralle.

Olemme joutuneet ottamaan sosiaalista etäisyyttä toisistamme. Sähköisten alustojen kautta voimme olla kuitenkin henkisesti lähellä. Sähköinen vuorovaikutus ei ole uusi ilmiö, mutta se kehittyy kovaa kyytiä, saa uusia muotoja ja yhteisöllisyyden elementtejä. Tässä Samin tekemässä vlogissa kuullaan virtuaalilounaasta nimeltä Hernekeitto torstai, sekä yhteisöllisyyden asialla vuosia toimineet Vesa Ilola ja Kari Lunnas kertovat näkemyksiään sähköisestä yhteisöllisyydestä.

Koronaepidemia on aiheuttanut poikkeuksellisen tilanteen ja poikkeukselliset ajat vaativat yhteen hiileen puhaltamista. Tässä vlogissa Kulttuurivoimalan Sami ja Petteri kävivät auttamassa Klovni Sebastiania, jotta hän saa livestriimin toimimaan ja pystyy tekemään liveshown verkkoon. 

 

Tässä KKE:ssa vieraina ovat Hyvän mielen talon Mielipaletti -toiminnan työntekijät Katri Aaltio ja Ella Sohlo. He kävivät kertomassa Mielipaletti -toiminnasta, jossa mielen hyvinvointia tuetaan taide- ja luontolähtöisten menetelmien kautta.

Oulu Dance Hack on vuosittain järjestettävä tapahtuma, joka kokoaa taiteilijoita ympäri maailmaa Ouluun tutkimaan tanssin ja teknologian yhteyksiä. Syksyllä 2019 viiden päivän aikana toteuteutetuissa työpajoissa taiteilijat loivat teoksia käyttäen paikallisten valoalan yritysten tuotteita. Teokset nähtiin osana Lumo-valofestivaalia Oulun taidemuseolla.

Tässä KKE:ssa Inka Koutaniemi ja Santtu Keränen kävivät kertomassa Utopia-tapahtuman järjestämisestä. Utopia järjestettiin Oulussa keväällä 2019. Tapahtuma oli osa Oulu Urban Culture -yhdistyksen Urbaanit mahdollisuudet -hankkeen toimintaa.

Terveisiä Tuirasta! Event Stalker vieraili Titta på Tuira Goes Christmas -joulutapahtumassa, joka järjestettiin vanhassa idyllisessä ylilääkärin talossa Tuiranpuistossa. Tässä jaksossa kuullaan millainen paikka vuoden 2019 kaupunginosaksi valittu Tuira on ja myös mitä muutoksia tuiralaiset toivoisivat, jotta alueesta saataisiin vieläkin viihtyisämpi.

Toppilassa järjestettiin Halloween-teemainen Toppilan Tohinat -tapahtuma lokakuun lopussa. Event Stalker -ohjelma näyttää tapahtuman tunnelmia ja tuo esille Toppilan asukkaiden ajatuksia asuinalueestaan ja Toppilan Tohinat -tapahtumasta.

Siilo-kanavan toimituskunnan jäsenet kertovat mikä on Siilo-kanava, miten se toimii ja mitä ajatuksia se heissä herättää.

Tässä KKE-sarjan ensimmäisessä jaksossa Lähiöinnostajat-hankkeen hankepäällikkö Vesa Ilola kertoo Vertaistarinoista sekä mitä muuta kuuluu Puolivälinkankaan alueella vaikuttavalle hankkeelle.

Tässä Kerron-sarjan jaksossa aiheena on yksinäisyys. Oululainen Harri Paavola kertoo miltä yksinäisyys hänestä tuntuu ja missä muodoissa se näyttäytyy hänen elämässään.

Tässä Kerron-sarjan jaksossa Mitja Rainio kertoo kuinka toimettomuus tuli hänen elämäänsä ja mitä hänen kohdallaan tarvittiin siitä pois pääsemiseksi.